September 1

Sauna ja Laihdutus

5  comments

laihdutus saunaSaunomisella on erinäisiä vaikutuksia terveyteesi. Saunominen on tunnistettu stressinlieventäjänä ja terveyden edistäjänä jo muinaisen rooman valtakunnan ajoilla. Kunnon hikoilu ja rentoutuminen saunassa säännöllisesti on etenkin psykologisesti hyvä asia. Kannattaa siis saunoa säännöllisesti jos siihen on mahdollisuus.

Sauna toimii stressinlieventäjänä ja auttaa sinua rentoutumaan. Stressi aiheuttaa tunnetusti paljon vaivoja kuten esimerkiksi pääkipua, unettomuutta ja keskittymiskyvyn puutetta.

Sauna voi myös auttaa kalorien poltossa tiettyyn rajaan asti. Hikirauhaset tuottavat hikeä, mikä puolestaan tarvitsee energiaa ja nostaa kalorien kulutusta. Saunominen ei kuitenkaan vastoin monia harhaluuloja sovi laihdutusmenetelmäksi. Suurin osa painosta mikä saunomalla tippuu on vain kehon nesteitä ja mineraaleja. Painon pudottaminen nesteitä vähentämällä kehosta saattaa antaa hyvinkin väärän kuvan sen toimivuudesta laihdutuksessa.

Muista aina juoda ennen, saunomisen aikana ja sen jälkeen nesteitä, jotta kehosi pysyy tasapainossa.

Sauna kuitenkin vaikuttaa poistamalla hikeä ja sen mukana myrkkyjä kehostasi. Monet sanovat saunan myös tätä kautta vaikuttavan immuunijärjestelmääsi positiivisesti. (Vähemmän haitallisia aineita kehossa)

[ad#nelio_pieni]

Saunalla on siis monia hyödyllisiä vaikutuksia mutta painon pudottamiseen se ei sellaisenaan sovellu. Monipuolisen dieetin ohella saunominen sen sijaan on kuitenkin kannatettavaa. Se puhdistaa kehoasi ja vähentää stressiä, jota saattaa tiukalla laihdutuskuurilla syntyä runsaasti tavallista enemmän. Monien mielestä tehokkaimman ja nopeimman startin laihduttamiseen saat Nutrilettilla. Muita vinkkejä laihduttamisesta löydät pääsivulta.


Tags

laihdutus


You may also like

Vuosi 2020 — mikä toimii?

Vuosi 2020 — mikä toimii?
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

  1. No ei kyllä varmaan ole yhtään eri asia. Sauna lämmittää ja saunassa tulee hiki. Miksi infrapunasauna laihduttaisi yhtään sen enempää? Se on vaan neste mikä huijaa ihmisiä. Tokihan sitä näyttää ohuemmalta kun naamasta lähtee puoli litraa nestettä kun kunnolla saunoo, mutta se kyllä kertyy takaisin ja ei oikeasti ole laihtumista.

  2. Muttahei, eikö infrapunasauna ole asia erikseen ? Mielestäni, se ainakin auttaa hyvän dieetin ohella laihtumisessa. Mitä mieltä olette ?

  3. tuo ei ole totta!! kävin viikon aikana 5 kertaa sanomassa noin. 45 min huomasin että laihduin 3.5 kg. enkä muutenkaan harrasta paljon liikuntaa…

  4. Haha, tää on kyllä niin totta, saunomisella monet luulee laihtuvansa. Mutta ihan mahtava esimerkiksi uimisen jälkeen mennä saunaan rentoutumaan ja rauhottumaan

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}