ENNEN KUIN LUET! 

klikkaa tästä ja lue nutrilett-suosituksemme vuodelle 2024!

Sauna ja Laihdutus

laihdutus sauna

Saunomisella on lukuisia erinäisiä, erityisen merkittäviä vaikutuksia terveyteesi. Saunomisen perintö ulottuu kauas historiaan, se on tunnistettu stressinlieventäjänä ja terveyden edistäjänä jo muinaisen rooman valtakunnan ajoilla, jolloin sen ymmärrettiin olevan tärkeä osa ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia. Kuuma ja höyryinen sauna, kunnon hikoilu ja syvä rentoutuminen saunassa säännöllisesti, ei pelkästään fyysisesti, vaan etenkin psykologisesti, tarjoaa yllättävän monta hyvää vaikutusta. Jokaisen, jonka elämäntilanne mahdollistaa, kannattaa siis saunoa säännöllisesti.

Sauna toimii tehokkaana stressinlieventäjänä, antaen sinulle mahdollisuuden rentoutua ja irtautua hetkeksi arjen kiihkeydestä ja huolista. Stressi, tuo modernin elämän vitsaus, aiheuttaa tunnetusti paljon erilaisia vaivoja, kuten esimerkiksi päänsärkyä, unettomuutta ja keskittymiskyvyn puutetta, joiden vähentäminen saunomalla voi tuoda arkeesi uutta kepeyttä.

Sauna voi myös auttaa kalorien poltossa tiettyyn rajaan asti. Hikirauhaset tuottavat hikeä, mikä puolestaan tarvitsee energiaa ja nostaa kalorien kulutusta. On tärkeää ymmärtää, että saunominen ei kuitenkaan, vastoin monia harhaluuloja, sovi laihdutusmenetelmäksi. Suurin osa painosta, mikä saunomalla tippuu, on vain kehon nesteitä ja mineraaleja, jotka palautuvat nopeasti saunan jälkeen nesteytyksen kautta. Painon pudottaminen nesteitä vähentämällä kehosta saattaa antaa hyvinkin väärän kuvan sen toimivuudesta laihdutuksessa.

Onkin olennaista, että muistat aina juoda ennen, saunomisen aikana ja sen jälkeen riittävästi nesteitä, jotta kehosi pysyy tasapainossa ja neste- sekä mineraalitasapaino säilyy. Hyvä vinkki onkin juoda lasillinen vettä tai elektrolyyttiliuosta aina ennen ja jälkeen saunomisen.

Sauna vaikuttaa kuitenkin monella muulla tavalla kuin vain nestetasapainon kautta. Se vaikuttaa poistamalla hikoilun myötä myrkkyjä kehostasi. Monet sanovat saunan myös tätä kautta vaikuttavan immuunijärjestelmääsi positiivisesti, sillä saunominen voi auttaa elimistöäsi pääsemään eroon erilaisista, kehoosi kertyvistä haitallisista aineista.

Saunalla on siis monia hyödyllisiä vaikutuksia, mutta painon pudottamiseen se ei sellaisenaan sovellu. Monipuolisen ja tasapainoisen dieetin ohella saunominen sen sijaan on kuitenkin erittäin kannatettavaa. Se puhdistaa kehoasi, poistaa myrkkyjä ja vähentää stressiä, jota saattaa tiukalla laihdutuskuurilla syntyä runsaasti tavallista enemmän.

Kehonhoitoon ja terveyden edistämiseen liittyvät valinnat ovat aina yksilöllisiä, mutta saunomisen monipuoliset terveyshyödyt ovat kiistattomat. Näin ollen, kylpylakäynnin tai saunailta ystävien kanssa voi aina katsoa hyvällä omallatunnolla – saunominen on sekä miellyttävää että terveellistä.

Monien mielestä tehokkaimman ja nopeimman startin laihduttamiseen saat Nutrilettilla. Muita vinkkejä laihduttamisesta löydät pääsivulta.


Tags

laihdutus


Lue myös:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

  1. No ei kyllä varmaan ole yhtään eri asia. Sauna lämmittää ja saunassa tulee hiki. Miksi infrapunasauna laihduttaisi yhtään sen enempää? Se on vaan neste mikä huijaa ihmisiä. Tokihan sitä näyttää ohuemmalta kun naamasta lähtee puoli litraa nestettä kun kunnolla saunoo, mutta se kyllä kertyy takaisin ja ei oikeasti ole laihtumista.

  2. Muttahei, eikö infrapunasauna ole asia erikseen ? Mielestäni, se ainakin auttaa hyvän dieetin ohella laihtumisessa. Mitä mieltä olette ?

  3. tuo ei ole totta!! kävin viikon aikana 5 kertaa sanomassa noin. 45 min huomasin että laihduin 3.5 kg. enkä muutenkaan harrasta paljon liikuntaa…

  4. Haha, tää on kyllä niin totta, saunomisella monet luulee laihtuvansa. Mutta ihan mahtava esimerkiksi uimisen jälkeen mennä saunaan rentoutumaan ja rauhottumaan

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}