ENNEN KUIN LUET! 

klikkaa tästä ja lue nutrilett-suosituksemme vuodelle 2024!

Laihdutus ja Motivaation Löytäminen

Motivaatiota Laihduttamiseen

Me tiedämme että dieetit toimivat. Kirjat, laihdutusartikkelit, henkilökohtaiset fitness suunnitelmat jne.. Ne kaikki toimivat niin kauan kuin oikeasti jaksat noudattaa niitä tunnollisesti. Kaikkein hankalinta on löytää oikea, peräänantamaton motivaatio seurata sitä tietä mille lähtee. Se on ehkä kaikista olennaisin osa dieettiä. Rankka lipsuminen dieetistä tai suunnitelmasta voi kerralla pilata koko viikon työt. Informaatio ja tieto tulee aina olemaan löydettävissä, mutta miten alkaa dieettaaminen, ja pysyä siinä? Miten saavuttaa oma laihdutustavoite kerralla ja kunnolla?

Voisin väittää että tehokkain motivaattori meille on se mikä on totuus tarkoitusperistämme. Mikä on sinun tämänhetkisestä tilanteesi – tiedätkö tarkasti miksi haluat laihduttaa? Tämä voi kuulostaa hankalalta kysymykseltä mutta mieti hetki miksi haluat laihduttaa. Tiedätkö sitä tarkasti itsekkään? Haluatko vain näyttää äkkiä paremmalta. Oletko katsonut itseäsi peilistä ja kertakaikkiaan tajunnut että et näytä siltä mitä haluaisit? Oletko huomannut että et näytä terveeltä? Oletko huolissasi vain vatsamakkaroistasi? Joudutko ehkä jopa välttelemään ihmisiä koska pelkäät että he huomaavat sinun saaneen muutaman lisäkilon?

laihdutus motivaatio painonhallintaUnohda ulkonäkösi hetkeksi kokonaan. Se on oikeasti vain kosmeettinen pikkutekijä. Terveytesi on paljon tärkeämpi asia. Lihavuus on vakavasti otettava ja tiedostettu terveysriski. Syy miksi laihdutat, tulisi ensisijaisesti olla terveydellinen. Mieti tätä asiaa rauhassa ja löydä se oikea ja järkevä syy itsellesi alkaa laihduttamaan ja kirjoita se ylös jonnekkin mistä näet sen joka päivä. Vaikka jääkaapin oveen. Se on oltava tavoitteesi tästä lähtien. Jatkossa se tulee motivoimaan sinua päivästä toiseen.

Jos et pysty erottamaan selviä syitä miksi haluat laihtua, et luultavasti tule myöskään löytämään kunnon vahvaa motivaatiota. Kun todella tiedät mikä on oma tilanteesi ja tavoitteesi, saat vahvan motivaation ja tulet onnistumaan takuulla laihdutuksessa. Joudut muuttamaan elämääsi hieman – ehkä käymään salilla, syömään terveellisemmin ja harrastamaan hyötyliikuntaa, mutta kun tiedät miksi sen teet, on se paljon helpompaa.

Miten Aloittaa?

Kun olet valmis aloittamaan dieetin tai painonhallinnan, joukon tai jonkun kaverin tuki tulee todella tärkeäksi. On helppoa lukea mitä kannattaa syödä tai miten liikkua. Säännöllinen toteutus onkin sitten eri asia. Ystävät tai perhe eivät jaksa välttämättä koko aikaa olla tukenasi. Siitä syystä kannattaa purkaa tuntojaan vaikkapa erinäisillä nettiforumeilla tai muissa laihduttajien tapaamisissa. Itseään ei tarvitse maksaa kipeäksi jos ei halua välttämättä liittyä kaupallisiin ryhmiin. Itsensä tarkkaileminen on myös tärkeää. Pidä lokia syömisistäsi, kuntoilustasi, tavoitteistasi ja mielentiloista. Tämä auttaa sinua pitämään suunnitelman kasassa ja luo onnistumisen tunteita aina kun vain pääset kirjoittamaan ylös suorituksesta esimerkiksi liikunnan jälkeen. Tämä alkaa alitajuisesti vaikuttamaan sinuun muutaman viikon jälkeen ja hyvistä uusista tavoista tulee automaattisesti rutiinia sinulle. Laihdutuspäiväkirjan pitäminen auttaa uskomattoman paljon pitkässä juoksussa mahdollisuuksiisi päästä tavoitteisiisi.

Liikunta vai Dieetti?

Kun on tavoite ja motivaatio selvitetty, pitää miettiä mitkä metodit sopivat juuri sinulle. Laihdutukselle saa helposti tehokkaan alkupotkun esimerkiksi juurikin Nutrilett 5 päivän kuurilla, jonka jälkeen voit alkaa syömään normaalia ruokavaliota, mutta pienemmillä annoksilla. Liikuntaa on mahdollista harrastaa helposti ympäri vuoden. Esimerkiksi kävely on todella hyvä muoto jos et ole nopeatempoisen liikunnan ystävä. Kannattaa tutkia paikallisia kuntosaleja ja urheilukenttiä ja miettiä mitä voi harrastaa ja kenen kanssa. Kuntoilu on monille mukavampaa hyvässä seurassa – pyydä vaikka ystävääsi säännöllisesti kävelemään. Siihen on helppo jäädä koukkuun ja samalla kunto ja terveys kohenevat.


Tags

laihdutus


Lue myös:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}