ENNEN KUIN LUET! 

klikkaa tästä ja lue nutrilett-suosituksemme vuodelle 2024!

Fitness ja Kuntoilu Laihdutuksessa

Miksi Fitness

Pitkän taistelun jälkeen olet viimeinkin hankkinut sen pitkään himoitsemasi kuntosalin jäsenyyden ja ostanut uudet kuntoiluvaatteet. Olet valmis aloittamaan oman kuntoilu- ja fitnesshankkeesi. Mutta tiedätkö itse asiassa mitä kehosi tarvitsee fitnessmielessä? Kun asiasta lähtee hankkimaan tietoa lukemalla, hukkuu monesti ristiriitaisiin artikkeleihin ja joutuu lähes masennuksen partaalle kun ei tiedä mitä uskoa. Yleisesti ottaen, kunhan vain pääsee irti sensaatiomaisesta fitnesslehtien otsikkohelinästä, peruskunnon ylläpitäminen fitness- ja kuntoharjoittelulla on kuitenkin onneksi kohtuullisen yksinkertaista.

365/4 - 4 januari 2007Yksinkertaisesti voisi sanoa että kuntoharjoittelu on hyväksi kokonaisuudessaan sinulle ja auttaa pitämään hyvinvointiasi vahvana. Peruskuntoilijalle ei ole suurta merkitystä, uiko, pelaako jalkapalloa vai harrastaako pilatesta – pääasia on että kehoa harjoitetaan ja terveesti rasitetaan. Harjoittelu pitää yllä lihaksiasi, auttaa painonhallinnassa, vähentää verenpainetta, auttaa sydän- ja verisuonitautien ehkäisyssä, unettomuudessa ja lukemattomissa muissa elämän pikku tekijöissä.

Yksi vahvasti eriäviä mielipiteitä keräävä seikka on kuinka paljon pitäisi harjoitella. Kuten kaikessa, se riippuu tietenkin tavoitteistasi, mutta peukalosääntönä voisi sanoa että noin kolmesta neljään harjoituskertaa viikossa olisi sopiva määrä pitämään kuntoa ja hyvää mieltä yllä.

Kun aloittelet fitnessharjoittelua ja kuntoilua, kannattaa ottaa rauhallisesti. Jos et ole harjoitellut pitkään aikaan tai sinulla on pieniäkään ongelmia kehosi kunnon kanssa, kannattaa konsultoida lääkäriä ennen rehkimisen aloittamista. Anna kehollesi aikaa tottua uuteen rytmiin ja lisää fitnessharjoittelun vaativuutta pikku hiljaa. Jos pystyt kehittämään ja ylläpitämään jatkuvan, säännöllisen kuntoilurytmin elämääsi, näet tuloksia paljon nopeammin kuin satunnaisilla yliraskailla kuntoilukerroilla.

Kuten sanottu, kuntoilu auttaa myös nukkumaan paremmin. Ja kun harjoittelet säännöllisesti, tulet myös nauttimaan enemmän tästä levosta. Lepopäivät ovat tärkeitä kuntoilussa, ja jokapäiväinen liiallinen kuntoileminen on monien mielestä todellakin vain pahasta. Kun investoit paljon aikaa kuntoilulle, kannattaa sitä myös tukea syömällä terveellisesti samalla. Terveellisen dieetin yhdistäminen hyvään kuntoilurytmiin auttaa sinua näkemään vahvoja tuloksia ennemmin kuin uskotkaan.
[ad#default-ad]

Säännöllinen Fitnessharjoittelu

Training for the NYC MarathonLukemattomat laihduttajat ovat aloittaneet kuntoilun ilman sen kummempaa ohjelmaa tai suunnitelmaa, toivoen että kuntoilusta tulisi pysyvä osa normaalia päivärytmiä. Surullisen usein tämä lähestymistapa kestää sen muutaman viikon ja sitten unohtuu totaalisesti – hyödyn jäädessä aika pieneksi. Kuntosalit tekevät lihavaa tiliä Tammi-Helmikuussa, kun ihmiset ostavat jäsenyyksia jotka sitten jätetään syrjään parin kuukauden kuluttua. Kuinka sitten pysyä aloittamallaan tiellä? Ensiksi pitää tiedostaa jatkuvan kuntoilun kiistämättömät edut.

Kun aloitat fitness- ja kunto-ohjelman, anna itsellesi neljästä kuuteen viikkoon aloitusaikaa jonka jälkeen analysoit saavutettuja tuloksia. Huomattuasi positiiviset tulokset, saat huomattavasti motivaatiota ja päättäväisyyttä jatkaa harjoittelua. Säännöllinen harjoittelu vähentää loukkaantumisriskiä ja säätää aineenvaihduntaasi korkeammalle tasolle. Tämä johtaa siihen että kehosi polttaa enemmän kaloreita 24 tuntia vuorokaudessa, seitsemän päivää viikossa.

Muutamia yksinkertaisia asioita joilla voit pysytellä säännöllisessä harjoittelurytmissä:

    • Tee kuntoilusta hauskaa

Lue, kuuntele musiikkia tai katso teeveetä esimerkiksi polkiessasi kuntopyörää. Tai valitse sellaisia lajeja joissa viihdyt muutenkin – tanssiminen, pallopelit, käveleminen.. Kokeile rohkeasti uusia lajeja löytääksesi lajin jossa viihdyt.

    • Etsi kaveri kuntoiluun

Kuntolu on aina hauskempaa seurassa kuin yksin.

    • Ole kärsivällinen

Tulokset tulevat aikanaan – toisilla nopeammin ja toisilla hieman hitaammin. Seuraa ohjelmaasi ja analysoi tuloksia.

    • Vaihtele lajeja

Jos kyllästyt yhteen lajiin, kannattaa vaihdella välillä suoritusaikaa ja lajia. Monipuolinen liikunta auttaa mielenkiinnon ylläpidossa.

    • Jos kuntoilu tuntuu pahalta, lopeta

Jos valitsemasi laji saa sinut voimaan pahoin tai kehoosi koskee epäterveellä tavalla – lopeta. Fitnessharjoittelun tarkoitus ei ole satuttaa, vaan kohottaa kuntoasi. Löydä laji joka sopii kehollesi.

Fitness ja kalorien kulutus

Kalorien kulutus kuntoilussa ei ole yksipiippuinen juttu. Lyhyellä aikavälillä kalorien polttaminen ja kehosi aineenvaihdunnan kohottaminen kalorien pitkän tähtäimen polttamisessa ovat täysin eri asia. Kuntoilu auttaa sinua nostamaan kehosi lihasmassaa ja nostamaan kalorien kokonaiskulutusta yleisessä mielessä. Se toimii hyväksesi laihdutuksessa todella tehokkaasti. Kuntoilun yksi tärkeimmistä vaikutuksista on juuri tämä – kalorien polttaminen myös silloin kun et kuntoile. Suorituksen jälkeen kannattaa kiinnittää huomiota myös ruokavalioon. Paljon proteiineja ja vähän hiilihydraatteja sisältävät ruoka-aineet liikunnan jälkeen ovat todella hyvä vaihtoehto, sillä niiden avulla kehosi jatkaa kalorien polttamista vielä tunteja kuntoilusuorituksen jälkeen. (Lue esimerkkejä)

Fitnesstavoitteesi

Jos haluat laihduttaa fitnessharjoittelulla, henkilökohtaisen edistymisen erittäin tarkasti seuraaminen kannattaa aina. Monet käyttävät vaakaa suorana mittarina, mikä ei välttämättä ole hyvä ratkaisu. Kokonaisvaltainen fitnesstreeni nostaa lihasmassaa, mikä väistämättä lisää myös kokonaispainoasi. Vaatteiden koko ja yksinkertaisesti peili ovatkin monien mielestä yleensä parhaat mittarit laihdutusmielessä. Aloita kuntoilu jo seuraavan tilaisuuden tullen ja huomaa sen vaikutukset elämääsi. Lue lisää laihdutuksestä siirtymällä etusivulle!


Tags

fitness, kuntoilu, laihdutus


Lue myös:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}