ENNEN KUIN LUET! 

klikkaa tästä ja lue nutrilett-suosituksemme vuodelle 2024!

Terveellinen Ruoka

Ruoka on paitsi ihmisen ravinnonlähde, myös tärkeä osa päivittäistä elämää ja sen syöminen on nautinto. Päivittäin tarvitsemamme ravintoaineet saamme ruoasta. Peukalosääntönä terveelliseen ruokaan voisi sanoa kuuluvan hiilihydraatteja, rasvaa ja proteiineja juuri sopivassa suhteessa. Vajaa kolmannes kokonaisenergian tarpeesta pitäisi saada rasvoista, 15% proteiineista ja loput hiilihydraateista.

Terveellinen Ruoka on Tuoretta Luonnosta
Terveellinen Ruoka on Tuoretta Luonnosta

Kehon ylivoimaisesti tärkein energian lähde on “normaalitapauksessa” hiilihydraatit. Elintarvikkeista jotka sisältävät hiilihydraatteja tyypillisimmät esimerkit ovat riisi, pasta ja esimerkiksi vaalea leipä. Todella rasvaisia tuotteita kannattaa välttää ja vaihtaa ne esimerkiksi kevyempiin vaihtoehtoihin. Ostamalla laadukkaampaa lihaa tai rasvattomia maitotuotteita välttää paljonkin haitallisia rasvoja ruokavaliosta. Salaatinkastikkeet, levitteet, pikkunaposteltava, kaikki nämä sisältävät paljon rasvoja ja ovat vaihdettavissa yleensä kevyempiin vaihtoehtoihin. Terveellinen ruoka ei tarkoita pahaa ruokaa. Kevyet vaihtoehdot ovat monesti hyvin maustettuja ja erinomaisia vaihtoehtoja perinteisille totutuille tuotteille.

 

Terveellinen Ruoka Selviää Pakkausmerkinnöistä.

 

Tuotteen merkitseminen “kevyeksi” ei todellakaan vielä tarkoita että se olisi terveellistä tai merkittävästi parempaa kuin normaali versio. Pakkausmerkintöjä kannattaa opetella vertailemaan ja lukemaan oikein. Tuoteselosteista selviää aina kalorimäärät ja esimerkiksi sokerin, hiilihydraattien ja proteiinien määrät. “Kevyt” tuote saattaa paljastua jotain toista merkkiä huonommaksi valinnaksi. Hyvä vinkki on etsiä sydänmerkkiä. Sydänmerkillä varustetut tuotteet ovat rasvan laadun ja määrän, suolan ja viljatuotteiden osalta myös kuidun määrän kannalta parempia valintoja kauppakassiisi.

 

Kotimaista Ruokaa Lautasmalliin.

 

Näin kesän lähestyessä ehdottomasti kannattaa syödä mitä tuoreena luonnosta saa. Kotimaisia kasviksia, salaatteja, marjoja… Lista jatkuu loputtomasti. Jokapäiväiseen ruoansuunnitteluun soveltuu myös oikein hyvin ns. lautasmalli. Puolet kaikesta ruoasta täytetään kasviksilla, yksi neljäsosa perunalla, pastalla tai esimerkiksi riisillä. Yksi neljäsosa lisätään vielä kalasta, lihasta tai munaruoista. Rasvaton maito, piimä tai vesi sopivat hyvin ruokajuomaksi. Tummaa leipää ja siihen kasvimargariinia tai kasvirasvalevitettä. Terveellinen ruoka voi olla myös yksinkertaista. Jälkiruoaksi marjoja tai hedelmiä. Siirry kotisivulle ja tutustu terveellisiin ruoka-aineisiin ja muihin vinkkeihin


Tags

ruokavalio, terveys, vinkit


Lue myös:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}