ENNEN KUIN LUET! 

klikkaa tästä ja lue nutrilett-suosituksemme vuodelle 2024!

Laihduttajan Ruokavalio

Laihduttajan Ruokavalio on monen laihduttajan mielen päällä suurena kysymyksenä. Mitä kuuluisi syödä? Mitä pitäisi välttää? Mikä on paras ruokavalio minulle? Sekavinta tästä asiasta tekee se, että ei ole olemassa yhtä ja oikeaa ratkaisua jota noudattamalla laihtuu sataprosenttisen varmasti – oli kyseessä sitten kuka tahansa. Ihmiset ovat erilaisia geneettisesti ja myös luonnollisesti luonteeltaan: toiset laihtuvat eri menetelmillä ja toisille sopii paremmin toisenlainen taktiikka.

Yksi asia on päivänselvää: ottamalla sisään vähemmän kaloreita kuin kulutat, laihdut. Tätä ei voi kiistää kukaan, eikä kyllä yritäkään. Tähän faktaan voi luottaa. Tähän tilanteeseen voi päästä usealla eri menetelmillä, joista suosituimpia nykyään ovat esimerkiksi vähähiilihydraattinen ruokavalio, rasvojen vähentäminen, tai esimerkiksi suosittu Nutrilett-kuuri. Etenkin viimeinen näistä on todettu tehokkaaksi “potkuksi” laihduttamisessa, mutta se vaatii paljon keskittymistä ja aloittaminen on monesti vaikeaa. Vauhtiin päästyään Nutriletilla pudottajat ovatkin sitten laihtuneet varsin huomattavia määriä ja nopeasti.

Laihduttajan ruokavalio on sellainen, mikä toimii juuri sinulle. Laske syömäsi ruoan kalorit ja vertaa niitä kuluttamiisi kaloreihin. Laskureita löytyy Internetistä enemmän kuin tarpeeksi, joten pikainen Google-haku löytää kalorit ja niiden kulutuksen ruoille ja urheilulajeille varsin kätevästi ja kivuttomasti. Helpointa on luonnollisesti turvautua tiettyihin aterioihin joille on laskettu valmiiksi kalorit, koska piilorasvat ja muut lisukkeet voivat nostaa yllättävästi lukua, vaikka itse kuvittelisikin että kyseessä on kevyet ruoka-aineet. Kannattaa tutustua ruokakolmioon, ja lähteä sitkeästi yrittämään annoskoon pienentämistä. Juuri annoskoko on suomalainen perisynti: ruokaa otetaan tarpeettoman suuret määrät ja se hotkitaan nopeasti. Tämä ei palvele painonpudotusta, saatika muuta terveellistä elämäntapaa.

Lisätkää alla olevaan kommenttiraitaan omia ruokareseptejänne ja vinkkejänne hyvän ja terveellisen ruokavalion ylläpitoon. Näin koko yhteisö hyötyy muiden tiedosta!


Tags

hyvä terveys, laihdutus, ruokavalio


Lue myös:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

  1. Mulle laihduttajan ruokavalio on ollut viime aikoina aika reilusti raejuustoo ja tonnikalaa! Jostain leffasta opin sen raejuustoa ja hedelmäsalaattia sekaisin, maistuu todella mainiolta! Leipää oon vähentänyt aika reilusti ja päivisin muutenkin yrittänyt vaan pienentää annoskokoa. Se auttaa ainakin itselleni – loogisesti tietenkin. Musta tuntuu että suomalaiset vaan syö liikaa kerralla. Ei sitä mitään sen kummempaaa laihduttajan ruokaa tartte. kait 🙂 tsemiä kaikille!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}