ENNEN KUIN LUET! 

klikkaa tästä ja lue nutrilett-suosituksemme vuodelle 2024!

Lihavuus on Otettava Vakavasti

Tiesitkö että joka toinen täysi-ikäinen suomalainen on jo ylipainoinen. Tämä rasvoittaa ja rasittaa myös maksaa. Aina ei rasvamaksatautiin sairastunut ole alkoholin suurkuluttaja, vaikka näin yleisesti ottaen helposti syytellään.

Pahimmillaan tästä seuraa maksatulehdus ja vuosien kuluttua maksakirroosi. Kannattaa siis aloittaa painon pudottaminen heti ja toimekkaasti, jotta vakavammilta seuraamuksilta voi välttyä. Maltillinen laihduttaminen ja liikunnan määrän nostaminen parantavat maksan kuntoa ja vähentävät rasvoittumista.

Itse asiassa ei-alkoholiperäisen rasvamaksan onkin usein sanottu olevan länsimaisen yleisin maksasairaus. Muutamia päiviä sitten vietettiin kansainvälistä maksapäivää. Kesän tullessa kannattaa ehdottomasti hieman seurata mitä grillilautaselta suuhunsa pistää ja tyytyä hieman kevyempiin vaihtoehtoihin. Grillauksen yhteydessä on varsin helppo vaikka korvata raskaat lisukkeet salaateilla ja raskaat eläinrasvat kevyemmillä mutta maistuvilla tuotteilla. Kana, kala ja vaikkapa kalkkunafileet maistuvat grillattuina erinomaisen hyvälle! Hyvää kesän alkua kaikille lukijoille!


Tags

laihdutus, painonhallinta, ruokavalio


Lue myös:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

  1. Sairasta.. Kannattaa pitää huolta maksasta ja terveydestä yleisesti. Taidan aloittaa laihdutuksen jo tänään.. Nutrilett!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}