ENNEN KUIN LUET! 

klikkaa tästä ja lue nutrilett-suosituksemme vuodelle 2024!

Laihdutusvirheet

Puhutaanpa välillä laihdutusvirheistä. Kaikkialla on aina juttuja jatkuvasti miten laihtuu, vinkkejä laihtumiseen, jnejne. Valitettavaa on tosin että monet näistä vinkeistä ovat joko a) täysin vääriä tai b) toimivat vain lyhyellä tähtäimellä eli ovat sellaisia joita ei voi noudattaa pitkää aikaa. Ellei sitten ole todella fakiiri ja omaa vahvaa luonteenlujuutta.

Mutta niitä virheitä. Niitä tehdään aivan liikaa ja joka päivä laihdutuksen saralla. Alla luettelemme muutaman pahimmista ja muutaman yleisimmistä. Tunnistatko itsesi näistä? Jos tunnistat, niin ehkäpä kannattaa miettiä jotain muutoksia omiin menetelmiin. Toisaalta osa näistä voi ihan hyvin toimiakin! Ei koskaan kannata täysin luottaa ulkopuolisen sanaan – ei edes meidän. Oma tutkimus ja kokemus on lähestulkoon kaiken osalta aina kuitenkin se paras neuvo noudattaa.

1.) Pikadieetit. Viikon superkuurit eivät laihduta, ne joko vetävät nesteesi nolliin TAI antavat hyvän potkun laihdutukselle, mutta ei näistä pysyväksi ratkaisuksi ole, ei todellakaan.

2.) Jätä napostelu kokonaan pois. Väärin, napostelu = välipala = hyvä juttu. Ruokien välillä tulee syödä joku pieni välipala jotta keho pysyy vauhdissa ja aineenvaihdunta pelaa. Napostelu = jatkuva epäterveellisen pikkuruoan syöminen = väärin. Suosi vaikkapa hedelmää aterian välillä, appelsiini tai omena. Kyllä se monen mielestä on napostelua, mutta aivan taatusti hyvä ratkaisu laihdutuksen kannalta!

3.) Ei vettä = pienempi lukema puntarissa. Väliaikaisesti kyllä. Saatat tuntea tyydytystä nähdessäsi että et paina niin paljoa. Mutta veden kustannuksella ei tätä kannata missään nimessä koskaan tehdä. Juo aina riittävästi, pidä koko ajan juomapulloa mukanasi ja huolehdi että saat tarpeeksi nestettä elimistöösi. Laihdutuskuuri vaatii ja janoaa vettä.

4.) Liika treenaaminen. Ellet ole ammattiurheilija, kerta päivässä riittää. Eikä ole syytä treenata viikon jokaisena päivänä – tarvitset myös palautuspäiviä välillä. Kehosi kärsii jos vedät sen liian koville.

5.) Tyhjällä vatsalla liikkuminen. Elimistösi kuormittuu jälleen liikaa mikäli sillä ei ole mitään poltettavaa, esimerkiksi heti yön jälkeen. Syö edes jotain, vähän mysliä ja jogurttia tai hedelmiä. Sanoohan sen järkikin että tyhjällä elimistöllä ei kannata urheilla.

 

Onko sinulla omakohtaisia kokemuksia idioottimaisista tai suorastaan vaarallisista laihdutuskeinoista? Jaathan kokemuksesi alla:


Tags

hyvä terveys, laihdutusvirheet, laihtuminen, vinkit


Lue myös:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

  1. minä joskus, aika monestikin, saatan elää päivätolkulla lakritsilla. hävettää, mutta sillä toimii vatsa aika hyvin ja veden lisäksi en tarvitse muuta. sairasta. haluan parantua. älkää tehkö niinkuin minä teen, tehkää jotain muuta.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}