ENNEN KUIN LUET! 

klikkaa tästä ja lue nutrilett-suosituksemme vuodelle 2024!

Pieniä Suuria Asioita Laihdutuksessa

Viisi Pientä Suurta Terveellistä Elämäntapaa

Kuntoilu voi olla tylsää. Etenkin kun vaikuttaa että ainoat vaihtoehdot ovat juokseminen, pyöräily ja kuntosaliharjoittelu tai uiminen. Jotta onnistuisit laihdutustavoitteissasi ja elämän muutoksessa terveellisempään suuntaan, tarvitset vaihtelua harjoittelusuunnitelmaasi. Alla pari yksinkertaista vinkkiä, joilla saat pidettyä kuntoilun mielenkiintoisena:

Kuntoiluvinkki #1 – Juokseminen
Jos nautit juoksemisesta, mutta se kuntoilusalin juoksumatto alkaa ottamaan takaraivoon, kannattaa siirtyä juoksemaan kaduille välillä. Etenkin luonnon helmaan. Puistossa tai luonnon helmassa on mukavampaa juosta ja ulos lenkille on helpompi saada kaveri mukaan. Musiikin kuuntelu ulkona on sujuva tapa pitää mielenkiinto yllä. Talvisin ulkona juokseminen voi tuntua pahalta ensi alkuun, mutta itse asiassa pikku pakkasessa oikeanlaisella varustuksella juoksentelu tekee todella hyvää koko terveydellesi. Liiassa pakkasessa on taas syytä siirtyä sisätiloihin.

Kuntoiluvinkki #2 – Portaat
Sen sijaan että käytät salilla stepperiä tai muuta vastaavaa laitetta, testaa joskus oikeita portaita. Tämä saattaa kuulostaa hölmöltä, mutta lukemattomat ihmiset ovat itse asiassa todenneet kuntoilun oikeissa portaissa todella miellyttäväksi. Temppu on että sinun kuuluisi löytää oikeanlaiset portaat itsellesi. Ei liian pitkät tai jyrkät, vaan juuri oikeanlaiset rasitustasoltaan. Pitkät portaat toimivat mainiona intervalliharjoittelun paikkana ja ulkoilmassa varsinkin portaiden juoksun tunne on mainio.

Kuntoiluvinkki #3 – Pyöräily
Valitettavasti pyöräily on monien mielestä kovin yksitoikkoista. Näin ei kuitenkaan tarvitse olla. Vaihda rohkeasti pyöräilyreittiäsi töihin, tai lähde pyörälenkille kaverisi kanssa – jonkun joka tuntee kaupungin ja alueet paremmin kuin sinä. Parissa tunnissa pääsee jo käymään yllättävän pitkällä. Liian usein pyöräily vain jää muiden lajien jalkoihin koska ihmiset pitävät sitä itsessään tylsänä. Suunnittele pitkä pyöräilyretki viikonlopulle koko perheelle ja tulet yllättymään sen hauskuudesta.
Kuntoiluvinkki #4 – Voimaharjoittelu
Painojen nostelusta laihdutuksessa on suuri hyöty. Sen mielenkiintoa voi nostaa laatimalla suunnitelman ammattilaisen kanssa ja pyytämällä mahdollisimman paljon vaihtelua. Joinain päivinä voit käyttää vapaita painoja kun taas toisina päivinä voit kuntoilla laitteiden kanssa. Monesti pienetkin vaihtelut ohjelmaan saavat sen tuntumaan kuin uudelta.

Kuntoiluvinkki #5 – Laihdutus Vedessä
Uimahallissa voi tehdä nykyisin paljon muutakin kuin vain uida rataa edestakaisin. Milloin olet viimeksi käynyt tutustumassa hallin tarjontaan? Aerobic ja erilaiset vesijumpat ovat nykyään kovassa huudossa ja todella hyviä kuntoilumuotoja. Vesijuoksu kaverin kanssa saattaa viedä sinut mukanasi. Rohkeasti vain hallille ja kokeilemaan!
[ad]

Kuntoilu muuttuu helposti yksitoikkoiseksi jos sitä ei pysty muuttamaan pienissä määrin ajan saatossa. Jokapäiväiseen elämään pitäisi saada tuotua pieniä mutta tehokkaita ja terveellisiä elementtejä. Kirjoita itsellesi ylös miten voisit muuttaa kuntoilua mielenkiintoisemmaksi. Mielikuvitus on rajana!
Lisää kuntoiluvinkkejä löydät esimerkiksi täältä. Parhaat vinkit ja elämäntapaohjeet voit myös tilata kätevästi suoraan kotiisi täältä.


Tags

laihdutus, liikunta, vinkit


Lue myös:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}