ENNEN KUIN LUET! 

klikkaa tästä ja lue nutrilett-suosituksemme vuodelle 2024!

Miksi Dieetit Epäonnistuvat?

Ensimmäinen reaktio suurimmalla osasta jotka ovat huomanneet saaneensa muutaman kilon lisäpainoa on syödä vähemmän ruokaa. Kuulostaa yksinkertaiselta ja järkevältä. Koska ruoka on se mikä lihottaa, helppo ratkaisu on olla syömättä hieman ja kaikki tulee kuntoon taas. Lähes jokainen dieetti lehdissä ja Internetissä sanoo samaa – syö vähemmän ruokaa. Siksi tämä totuus on helppo pistää korvan taakse ja pysyä siinä. Vähemmän syöminen on haaste sinänsä monille, mutta se tuo hyvää onnistumisen tunnetta kun pääsee rytmiin käsiksi.

Valitettavasti kaikki ei ole näin yksinkertaista laihdutuksessa. Ihmisen keho ei toimi näin yksinkertaisesti aina ja kaikilla. Liika ruoan vähentäminen itse asiassa aiheuttaa juuri päinvastaisen reaktion. Keho on tuhansien ja tuhansien vuosien aikana tottunut selviämään vähemmälläkin ravinnolla, ja liian vähän syöminen laukaisee ns. säästöliekin elimistössäsi. Vähemmän ja vähemmän energiaa kuluu kun pihistelee liikaa syömisestä. Laihdutuksen kannalta tämä ei luonnollisestikkaan ole hyvä asia alkuunkaan.
[ad] Paras keino päästä painonpudotustavoitteisiin on kiertää tämä kehon luontainen mekanismi syömällä fiksusti, ei liian vähän. Monille laihduttajille tämä on arkipäivän tietoa, mutta liian moni luulee että syömällä nokareen leipää päivässä ja karkkipussin illalla laihtuu terveellisesti. Ei todellakaan. Syömällä ruoka pienissä annoksissa ja ennenkaikkea välttämällä epäterveellisiä rasvoja voi laihana pysyvä ihminen monissa tapauksissa syödä täysin saman määrän kaloreita päivän aikana kuin ylipainosta kärsivä ihminen. Kannattaa alkaa tutkimaan omia syömistapojaan. Terveellinen määrä ruokailuja todellakin olisi se kuusi kappaletta päivässä.

Mikään dieetti ei toimi viikossa. Hyvä dieetti vie aikaa ja vaatii omistautumista. Hyvän potkustartin dieettiin voi saada jo viikonkin kuureilla, mutta todellisuudessa pitkän tähtäimen painonpudotus vaatii ruokatottumuksien muuttamista ja rasvapitoisuuden vähentämistä ruuasta. Toinen koulukunta on sitten hiilihydraattien vähentäjät, mutta suurimmalle osalle väestöstä se on huomattavasti vaikeampaa kuin rasvan vähentäminen. Laihdutus ei ole valitettavasti helppoa, mutta jokainen meistä siihen pystyy pitkäjännitteisellä työllä ja panostuksella!

Tässä on suurin syy miksi dieetit epäonnistuvat. Monet eivät ole valmiita pistämään peliin tarpeeksi omistautuneisuutta ja pitkäjännitteisyyttä. Lyhyillä pyrähdyksillä ei pääse kuin lyhyisiin tuloksiin. Opettele syömään oikein, useasti päivässä ja terveellisiä ruokia. Ota tavaksi lähteä lenkille sen sijaan että pohdit kuinka pudottaa painoa. Uudet tavat juurtuvat pian osaksi jokapäiväistä rutiinia ja siitä eteenpäin kaikki onkin paljon helpompaa ja kirkkaampaa!


Tags

laihdutus, painonhallinta, vinkit


Lue myös:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

  1. Itse hain googlesta laihdutukseen hakusanaa “laihduta syömällä” koska tiedän omasta kokemuksesta että ei kannata itseään nälkiinnyttää äärimmilleen, minulla pysyi paino koko ajan samana ja lopulta se jopa nousi kun sorruin syömään suuren nälän iskiessä. Nyt valvon tarkkaan mitä kannattaa syödä ja mitä ei, ja nykyään lähtee minulta kilo viikossa hyvällä vauhdilla, ja syönkin normaalisti paitsi jätin leivät, voit, ja kaikki karkit, suklaat sekä limpparit.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}