ENNEN KUIN LUET! 

klikkaa tästä ja lue nutrilett-suosituksemme vuodelle 2024!

Ajatuksia Toimistotyöläisen Arjesta

Toimistorottatyöt

Monet meistä, allekirjoittanut mukaan lukien, vietää työpäivänsä lähes kokonaan tietokoneen ääressä. Valitettavasti tällaiset työt yleensä myös vaikuttavat negatiivisesti ruumiiseen ja yleensä aiheuttavat muutaman ylimääräisen kilon vyötärölle. Ihmisen vartalo ei ei ole tarkoitettu istumaan paikoillaan kahdeksan tai yli tuntia päivässä, näin vain valitettavasti monen meistä kohdalla on. Laihdutus ja sen jälkeen painonhallinta muuttuvat hankalammiksi tälläisen työn kanssa. Joskus olemme jopa niin kiireisiä, että joudumme jättämään väliin ruokailuja. Aamupalan väliin jättäminen on pahin kaikista – sen kuuluisi olla päivän paras ateria.

Osa meistä työskentelee kotoa käsin tietokoneen ääressä. Tämä on vielä normaalia toimistotyötäkin pahempi painonhallinnan kannalta, koska kotona on helppo syödä välipaloja koko ajan ja matka jääkaapillekkin on vain muutamia metrejä. Kummassa tahansa tapauksessa saatat olla vailla ideoita miten sisällyttää liikuntaa ja kuntoharjoittelua arkirutiineihisi.

Kaksi ehkä suurinta haittapuolta toimistotyössä ovat:
A) Painon nousu
B) Lihasten pieneneminen

Harjoittele Lyhyissä Pätkissä

Jotta pystyisit taistelemaan näitä molempia vastaan, sinun pitää alkaa sisällyttämään fyysisiä aktiviteettejä jokaiseen päivääsi. Sitä päivittäistä puolituntista liikuntaa ei tarvitse repäistä kerralla. Jos olet oikein kiireinen töissäsi, voit tehdä pieniä asioita kuten ottaa portaat hissin sijasta tai lounaan yhteydessä käydä reippaalla 10 minuutin kävelyllä. Tämä on oikein hyvä tapaa nostaa aineenvaihduntaa ja tehostaa työtäsi muutenkin nostamalla virkeystilaasi.

Hanki Henkilökohtainen Valmentaja tai Harjoituskaveri

Joskus ainoa syy olla kuntoilematta on todellakin motivaation puute. Kun olet tehnyt täysillä töitä 8 tuntia, viimeinen asia mielessäsi on kuntosalille lähteminen. Jos teetätät laihdutus- ja kuntoilusuunnitelman ammattilaisella kuntosalillasi ja sovit vaikka hänen kanssaan tulevasi tiettyinä päivinä tiettyinä aikoina, on kynnys luistaa salille lähtemisestä paljon korkeampi. Et halua pettää itseäsi tai kaveriasi. Toki valmentajan hankkiminen on kohtuu hintavaa, mutta ohjelman teettäminen on kertaluontoinen juttu ja harjoituskavereita löytää saleilta tai ystävistä helposti.

Osta Pysyvä Jäsenyys Kuntosalille

Tämä on monille se paras päätös mitä koskaan voi tehdä laihdutuksen tueksi. Kuntosalijäsenyyksillä yleensä saa käydä niin useasti treenaamassa kuukausittain kuin vain jaksaa. Salilla voit juosta, nostella painoja, käydä ohjatuissa treeneissä jne. Kaikki samassa paikassa. Kuukausimaksun maksaminen kannustaa sinua käymään useammin, sillä sitä halvemmaksi se tulee mitä useammin käyt.

Huolimatta Työsi Laadusta – Syö Paremmin

Paremmin syöminen tarkoittaa terveellisemmin syömistä. Opettele syömään aamupala joka ikinen aamu. Jos olet aamu-uninen, valmista vaikka leipä tai keitä kananmunia edellisenä iltana valmiiksi. Syö jogurttia tai muita valmiita tuotteita, mutta joka aamu. Töissä syö lounas säännöllisesti samaan aikaan joka päivä ja jätä epäterveelliset välipalat sinne hyllylle. Ilman itsekuria et tule laihtumaan. Jos käyt lounaalla ulkona paljon, opettele valitsemaan kevyempiä ruokia – jätä kermaperunat ja raskaat ruoat vaikka viikonlopulle, milloin palkitset itsesi viikon suorituksesta.

Kaikki tämä on varmasti helpommin sanottu kuin tehty, mutta askelkin oikeaan suuntaan auttaa. Toimistotyön ja kuntoilun yhdistäminen on hankalaa, mutta sitäkin tärkeämpää. Ihmisillä joiden työhön kuuluu paljon liikkumista ja fyysistä aktiviteettia, on paljon helpompaa pitää paino kurissa. Laihdutus onnistuu silti istumatyössäkin kunhan vain totuttelee oikeisiin tottumuksiin ja “piiloliikuntaan”.


Tags

laihdutus, painonhallinta


Lue myös:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

  1. Niin totta. Olen itse it-alalla ja tulee vaan istuttua koko päivän tän kompuutterin vieres. Tympeää mutta en oikeen keksi että miten tästä irtautuisikaan kesken päivän… Ja illalla on kiire kotiin kokkaamaan ja perheestä huolta pitämään. Melkoinen sykli. Maha ei kiitä. Laihdutus ei ole helppoa.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}