ENNEN KUIN LUET! 

klikkaa tästä ja lue nutrilett-suosituksemme vuodelle 2024!

Terveyttä Omenoista

[ad#ad-nelio]

Vanha sanonta “omena päivässä pitää tohtorin loitolla” pitää viisautta sisällään. Omena on oiva välipala laihdutusmielessä ja muutenkin hyvä lisä ruokavalioon. Syksyn ja omenakauden ollessa käsillä, kannattaa dieettiin sisällyttää omenoita! Tutkitaanpa hieman todistettuja faktoja näistä herkuista:

Luiden Suoja
Ranskalaiset tutkijat löysivät että flavonoidi nimeltään phloridzin, jota löytyy vain omenoista, saattaa vaikuttaa luiden koostumukseen positiivisesti.

Apua Astmaan
Toinen tutkimus osoittaa että astmaa sairastavat lapset, jotka joivat lasillisen omenamehua päivässä, oireilivat vähemmän kuin lapset jotka eivät juoneet omenamehua ollenkaan. Myöskin paljon omenoita syövien äitien lapsilla havaittiin vähemmän astmaa kuin heidän lapsilla jotka eivät syöneet omenoita.

Alzheimerin Taudin Ehkäisy
Hiirillä suoritettu tutkimus Cornellin yliopistossa osoittti että eräs flavonoidi jota löytyy omenoista, voi suojella aivosojuja vahingoilta, jotka johtavat Alzheimerin tautiin.

Kolesterolin Alentaminen
Omenoiden pektiinit alentavat “pahaa” kolesterolia. Ihmiset, jotka syövät kaksi omenaa päivässä, saattavat madaltaa kolesterolitasojansa jopa 16 prosenttia.

Mainio Kuidun Lähde Näläntunteen Poissapitämiseksi
Omenassa on suuri määrä ravintokuituja, vitamiineja ja ravintoaineita. Omenan maun tiedetään myös vaikuttavan neurologiseen reaktioon joka kertoo kehollemme LOPETTAA syöminen. Laihdutus ja omenat kulkevat hyvin yhdessä.

Keukosyövän Ehkäisy
10 000 ihmisen tutkimus osoitti, että niillä jotka söivät eniten omenoita, oli 50 % alhaisempi riski sairastua keuhkösyöpään. Tutkijat uskovat että tämä johtuu erinäisten omenoissa olevien flavonoidien vaikutuksesta

Rintasyövän Ehkäisy
Cornellin yliopiston tutkimus osoitti että rotat, jotka söivät omenan päivässä sairastuivat 17% harvemmin rintasyöpään. Kolme omenaa päivässä vaikutti 39% verran ja kuusi omenaa päivässä jopa 44%.

Diabeteksen Hoito
Omenan pektiinit vaikuttavat kehon insuliinitarpeeseen ja voivat auttaa diabeteksen hoidossa

Painonhallinta
Brasilialainen tutkimus löysi että naiset, jotka söivät kolme omenaa päivässä, pudottivat enemmän painoa kuin naiset jotka eivät syöneet hedelmiä ollenkaan. Täten omena toimii myös laihdutuksessa eduksesi.
[ad]


Tags

ruokavalio, terveys


Lue myös:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}