ENNEN KUIN LUET! 

klikkaa tästä ja lue nutrilett-suosituksemme vuodelle 2024!

Reductilin Myyntiluvan Keskeyttämisestä

Monet ovat olleet eri forumeilla epätietoisia laihdutuslääke Reductilin kohtalosta, ja siitä miksi sen myynti on kielletty Suomessa. Itse asiassa sen myynti on suositeltu lopetettavaksi koko EU-alueella eikä vain suomessa. Suora lainaus Fimean tiedotteesta kertoo:

” ” ”

Euroopan lääkevirasto suosittelee sibutramiinivalmisteiden (Reductil® ja geneeriset sibutramiinivalmisteet) myyntiluvan keskeyttämistä väliaikaisesti vakavien sydän- ja verisuonitapahtumien kohonneen riskin vuoksi.

Sibutramiini on keskushermostoon vaikuttava laihdutuslääke, jota käytetään tukihoitona painonpudotusohjelmissa potilailla, joilla on ravitsemuksesta johtuva lihavuus (BMI>30 mg/m2) tai ravitsemuksesta johtuvaa liikapainoa (BMI>27 mg/m2), kun mukana on muita lihavuuteen liittyviä riskitekijöitä, kuten tyypin 2 diabetes tai dyslipidemia (epänormaalit veren rasva-arvot).

SCOUT-tutkimuksen (Sibutramine Cardiovaskular OUTcomes) tulosten perusteella Euroopan lääkeviraston lääkevalmistekomitea (CHMP) on todennut, että sibutramiinin hyöty/haitta -suhde ei ole enää suotuisa. Sibutramiinia saaneilla henkilöillä todettiin suurempi riski sydän- ja verisuonitapahtumiin kuin vaikuttamatonta lumelääkettä saaneilla. Tämän vuoksi CHMP suosittelee kaikkien sibutramiinia sisältävien lääkevalmisteiden myyntilupien keskeyttämistä väliaikaisesti EU:n alueella. Lopullisen päätöksen asiasta tekee Euroopan komissio.

Lääkärien ei enää tule määrätä sibutramiinia. Tuotteen toimittaminen apteekista tulee lopettaa. Tällä hetkellä sibutramiinia käyttävien potilaiden hoito on mietittävä uudelleen. Näiden potilaiden tulee ottaa yhteys lääkäriinsä sopivan tilaisuuden tullen keskustellakseen muista laihdutuskeinoista. Jos potilas tahtoo lopettaa sibutramiini-hoidon käymättä lääkärissä, hän voi tehdä sen milloin tahansa.

Suomessa sibutramiini tuli markkinoille vuonna 2001. Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean haittavaikutusrekisteriin on tullut yhteensä 22 ilmoitusta sibutramiinin käytön yhteydessä epäillyistä haittavaikutuksista, joista kahdeksassa on ollut kysymys sydän- ja verisuonihaitoista. Fimean lääkekulutustietojen perusteella sibutramiinilla on Suomessa noin 4200 käyttäjää.

” ” ”

Asiasta liikkuu paljon asiattomia ja vääriä juoruja. Ensinnäkin jos tutkimustulokset laitetaan ihan oikeaan valoon, ei Reductil edes ole mikään “ihmetuote” sinänsä. Sen vetäminen markkinoilta ei ole mikään maailmanloppu laihdutustuotteiden maailmassa. Lisäksi Reductil ei takuulla tule olemaan viimeinen tuote mikä vedetään vastaavien pelkojen valossa pois markkinoilta. Reductilinkaan sivuvaikutuksista ei siis ole mitään sataprosenttisen varmaa absoluuttista näyttöä, mutta tämä on vain varotoimenpide – ja järkevä sellainen. Ei kannata riskeerata.

Jos kiinnostaa lukea lisää aiheesta, hyvää keskustelua löytyy mm seuraavista linkeistä (valitettavasti vain englanniksi): 1, 2, 3.

Toistamme vielä saman asian minkä suurin osa meistä alkaa jo onneksi tietämään itsekkin: laihdutustuotteilla voi, parhaimmillaan jopa  helposti, edesauttaa laihtumista, mutta mikään taikaisku ne eivät ole kokonaisvaltaiseen kuntoon pääsemiseksi. Langanlaihakin ihminen voi olla huonokuntoinen. Terveellisimmillään laihdutus onkin sekä kuntoilua että painonpudotusta yhtäaikaa. Suosittelemme testaamaan mikä ratkaisu sopii itsellenne parhaiten. Mikäli tuote toimii hyvin laihdutuksen tukena, on se lähes poikkeuksetta aina investoinnin arvoinen. Terveyttä ei voi mitata rahassa. Ja toisaalta ulkona kuntoilu on lähes ilmaista, joten aina on keinoja. Asenne ja reippaus ovat tässäkin avainasemassa. Toivomme kaikille suurta ja valtaisaa menestystä ponnistuksissanne, eli eikun tsemppiä ja kevättä kohti pirtein mielin!

Laihduta-helposti.netin ykkössuositus laihdutustuotesaralla on edelleen, vahvan positiivisen palautteen ja keskustelun myös suomalaisilla forumeilla vuoksi, on edelleen Nutrilett.  Mikään ei puhu varmempaa kieltä kuin ihmisten omat kokemukset forumeilla ja kommenteissa mm. täällä laihduta-helposti.netin Nutrilett-esittelysivuilla.

Käsitellyt tuotteet: Reductil (sibutramiini, eng), Nutrilett


Tags

laihdutustuotteet, proactol, reductil


Lue myös:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

  1. Mä söin Reductilia puolisen vuotta, painoa lähti ilman lisäliikuntaa, ilman ruokamuutoksia jo parissa kuukaudessa 19kg.. Kun painoa lähti, sen jälkeen aloin liikkumaan enemmän ja ilman mitään sivuvaikutuksia. Mutta mikäs sen kannattavampaa kun laittaa markkinoilta pois hyvin toimivia tuotteita kun laihdutuspillereillä, rasvattomilla ruoilla ja energia/proteiinipatukoilla saadaan paljon paremmat tulot isoille pampuille. Redua käyttämällä voisi oikeasti päästä ehkä eroon Diabetes riskeista, yms kansantaudeista, mutta se tulisi kalliiksi isoille lääkefirmoille jotka nyt tienaavat miljoonia sydän- ja verisuonisairauksien lääkehoidolla. Ja en ollut edes ainoa Redulainen jolla sujui hyvin, meitä on monia. Ja kun painoa on oikeasti todella paljon, sitä tukeakin ja tuloksia kaipaa, ne auttaa taas jaksamaan.

  2. mullakin on takana aika monta vuotta ylipainoisena, nyt oon syönyt tuota proactolia pari kk ja tuntuuu tehoavan aainakin minulle. pitää nyt kattoa josko keväällä vielä nutrais ja vaikka sukset ostais! 🙂

  3. Mä söin aikanani noita ja ei kyllä hirveenä ollu ees vaikutusta. Nyt hieman pelottaa että ettei tuu mitään jatkossa, mutta ei sitä aina voi kaikkee pelätä. Toivottavasti ollaan turvas!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}