Laihdutus – Yleistä

Laihdutus on hankalaa. Laihdutus on kallista. Laihdutus on pakkomielle. Laihdutus on terveellistä. Laidutus on niin monia asioita yhteiskunnassamme nykypäivänä. Wikipedian määritelmää mukaillen vois sanoa että laihdutus on ihmisen omaa toimintaa ylipainon hillitsemiseksi ja kurissapitämiseksi. Ylipaino ja liikalihavuus ovat monien terveydellisien ja sosiaalisiten ongelmien lähde. Laihdutuksella saavutetaan mittavia terveydellisiä ja jopa kansantaloudellisia etuja. Laihdutus kannattaa mikäli siihen on vain minkäännäköistä syytä. Terveenä ja kunnossa pysyminen ovat äärimmäisen tärkeintä elämänlaatuasi ajatellen, joten ylipainon vaivatessa, kannattaa laihdutus aloittaa mitä pikimmiten.

Kunnossa ja energisenä pysyminen vaikuttaa positiivisesti joka suhteessa elämääsi. Laihdutus auttaa näissä, mutta se on monille yhä useammin hankalaa ja ylipainosta kärsivien lukumäärä kasvaa päivä päivältä. Tästä syystä viime vuosina on kehitetty suuri joukko toimivia laihdutustuotteita painonhallintaan ja laihduttamiseen.

Ihmekeinoja lopullisesti laihana pysymiseen ei kuitenkaan ole olemassa. Laihdutusprosessia voi nopeuttaa huomattavasti sopivilla tuotteilla ja metodeilla, mutta lopulta kaikki lähtee itsestään ja omista elämäntavoista. Joka tapauksessa, tämä sivusto listaa tuotteita jolla saat painosi laskuun ja lähemmäksi tavoitettasi ja ihannemittaasi. Kannattaa aina etsiä ja lukea ihmisten kommentteja ja päättää itse onko tuote tai dieetti omaan käyttöön soveltuva.

Jotta saavuttaisit normaalipainon, on sinun kulutettava enemmän kuin kykenet syömästäsi ruoasta saamaan energiaa. Laihdutus vaatii päättäväisyyttä, ruokailutottumusten muuttamista ja liikunnan lisäämistä. Tilapäiset rankat laihdutuskeinotkin saattavat toimia, mutta ne eivät ole lopullinen ratkaisu. Terveelliset elämäntavat ovat avainasemassa. Laihdutus on tieteellistä toimintaa, joten painoa kannattaa seurailla viikoittain. Suora paino ei ole aina rehellinen mittari laihdutusmielessä, vaan kannattaa seurailla muutoksia omassa kehossa.

Joillekkin meistä laihdutus on puolestaan kadehdittavan helppoa. Valitettavasti suurimmalle osasta taas ei. Lisäksi laihtumisen jälkeinen painonhallinta on yleisesti hankalaa. Liiallinen jojo-efekti painon suhteen ei ole terveellistä eikä suositeltavaa pitkässä juoksussa.

Laihdutus kiistämättä on kuitenkin tärkeää terveytesi kannalta mikäli olet ylipainoinen. Toivottavasti näistä sivuista on apua niin laihdutus- kuin muissakin elämäntavoissasi. Kannattaa aloittaa lueskelemalla artikkelit läpi. Lämpimästi tervetuloa, ja toivottavasti sinun laihdutus onnistuu hyvin! Siirry pääsivulle ja aloita oppiminen.